SHIKONI TV LIVE

Arben Bala aktor me perspektivë në Norvegji

www.kosovalbaner.com
25.03.2011

“Pamja negative i hapi dyert në botën e aktrimit” ishte keshtu titulli i nje  gazete perditshme norvegjeze për Arben Balen.

Këtë thënje e pranoi Arbeni edhe ne intervistën për portalin tonë,”Êshtë e vërtet se u ndala në rrugë dhe u pyeta, a ka mundësi të luaj në filmin Reprise sepse ishte pamja e ime që i përshtatej unique earrings një rroli te nje personazhi kriminel.

Unë e pranova me dëshirë sepse ishte edhe ëndrra ime që të bëhem aktor.”tha Arbeni.


Pjesë teatrale me aktorin shqiptarë, Besim Jakupi!

08.03.2011

Aktori Besim Jakupi nga Pershevca e Tetovës, me banim në Oslo të Norvegjisë, gjithnjë e më shumë është aktiv në teatër dhe film. 

Kësaj radhe ai vjen me një pjesë teatrale të titulluar "No(r)way.Today" Premiera e kësaj shfaqeje është më datë:14. mars 2011 në NORDIC BLACK THEATRE

Pjesa teatrale ka arritur jehonë të madhe në të gjithë Evropën. No (r) way.Today përshkruan një histori tragjike dhe te vërtetë. Dy të rinj të cilët njihen mes vehti përmes internetit dhe më pastaj vendosin që së bashku të bëjnë vetëvrasje, duke u hedhur nga kleri(prekerstolen) 600 metra të lartë. Kjo ngjarje tragjike sjell dhimbje dhe trishtim, por Bauersima përmes kësaj drame  ofron një perspektivë të re dhe krejtë ndryshe. Vallë a është jeta aq e lehtë?

Rolet kryesore. Besim jakupi dhe Kaia Varjord nën regjinë e Oliver M.

Për informata rreth pjesmarrjes tuaj në premierë, lidhuni drejtëperdrejt në Facebook, duke klikuar këtu


Opinione: Ku "fshihet" autonomia e gjykimit kritik?!

http://www.koha.com.mk/Opinion179.html
20.10.2010

        Mr.Demush Bajrami

Gazetarët protestuan, po protestojnë, apo edhe do të vazhdojnë të protestojnë! Në Maqedoni dhe në Ballkanin Perëndimor. Protestojnë edhe gjithandej nëpër botë, ku rrezikohen të drejtat e tyre. Emërues i përbashkët i këtyre protestave është gjendja e keqe që ka katandisur këtë "zeje", liria e së cilës është shprehje e demokracisë. Pakënaqësia kundër vendimeve, presioneve dhe ndikimit politik, si dhe pagat e ulëta, bëjnë që gazetarët ta ngrisin zërin e tyre. Maqedonia duke u radhitur në "bisht të sorrës" në listën e vendeve për nga "liria e shtypit", e ka pozicionuar veten në grupin e vendeve me "media pjesërisht e lira". Sipas raportit të "Freedom House", shumë nga mediat në Maqedoni janë në pronësi ose të lidhura me partitë politike. Në shenjë pakënaqësie për gjendjen e rëndë në media, në Kroaci, vitin e kaluar, gazetarët me shirit ngjitës në gojë dhe letër të bardhë në duart e tyre të ngritura në ajër, kërkonin që t'u kthehet liria për ta folur dhe shkruar atë që ata mendojnë se është e vërtetë.


Emin Azemi: A ka senzorë kundër paaftësive politike?

24.05.2010

Shqiptarët këtu ka kohë që po e “luajnë” Luftën e Trojës për Helenën e munguar, e cila po
nusëron me vite e vite në kabinetet kryeministrore, ndërkohë që zemërimi i
akilave tanë nuk shkon përtej pragut të guximit politik, që ua cakton padroni


“Kënga Magjike 2009”, 12 këngëtarë votuan kundër Adelina Ismailit

09.12.2009

Këngëtarja Adelina Ismajli duket se nuk është e adhuruara e këngëtarëve, së paku të atyre që kanë marrë pjesë në festivalin “Kënga Magjike 2009”. Sipas një burimi të afërm me këtë festival, ajo është vlerësuar me zero pikë nga 12 këngëtarë të këtij festivali, përderisa ka pasur zëra se ajo nuk është vlerësuar sa e ka merituar nga kolegët e saj.


 

                      Rilindja Video Radio

Radio Rilindja Oslo nett radio

 

 

                         Rilindja Nett Radio

Radio Rilindja Oslo nett radio

       Radio Rilindja Oslo cdo të premte 20.00 - 23.00